WWDC 2023 samenvatting: alles wat je moet weten!

WWDC 2023 samenvatting: Ontdek wat er nieuw is in macOS 14 Sonoma, Vision Pro en iOS 17, en hoe iTakecare je helpt ze te integreren

Afgelopen 5 juni 2023 vond in Apple Park in Californi├ź (maar liefst ­čśü) Apple's WWDC of Apple Worldwide Developers Conference plaats. Heb je het gemist? Hier volgt een overzicht van de aankondigingen die er voor ons uitsprongen.

De schijnwerpers op de grote aankondigingen:

Het nieuwe macOS 14 Sonoma en de Apple Vision Pro. 

Je gebruikt een Mac ­čĹç

Sonoma wat? Aan de macOS-kant, het hart van de Mac, zijn er een heleboel nieuwe functies: de terugkeer van widgets voor optimale aanpassing, belangrijke updates voor Safari, een krachtige modus voor schermdeling... Een echte zegen voor alle particulieren en bedrijven die hun IT-tools willen optimaliseren.

Laten we eens kijken naar enkele van de nieuwe functies:

Widgets komen terug!


Op dezelfde manier als op je iPhone kun je je bureaublad indelen met een heleboel widgets! Zo kun je snel je agenda, het weer, enz. bijhouden.

Safari Reis

Bescherming en beveiliging zullen worden verbeterd, in het bijzonder met priv├ę browsen en toegangsfraude. Bovendien worden zoekopdrachten op het web beter gerangschikt en kun je met meerdere accounts inloggen.

Videoconferenties op topniveau

Apple wil met deze nieuwe functies "gebruikers in staat stellen om effectiever te delen". Je kunt op de voorgrond of achtergrond van de presentatie verschijnen en je luisteraars kunnen live reageren. Hoe cool is dat?

Beter werken, overal!

Werk overal met hoge prestaties dankzij de nieuwe modus voor hoge prestaties, waarmee je op afstand sneller toegang hebt tot je workflow dan ooit tevoren.

Om af te sluiten met een hoge noot: welke apparaten zijn compatibel met macOS 14 (Sonoma)?

Ten eerste komen alleen Macs met een Apple chip in aanmerking.
Producten: 

  • De 2019 iMac en nieuwere modellen,
  • De 2017 iMac Pro en recentere modellen,
  • De 2018 MacBook Air en recentere modellen,
  • De 2018 MacBook Pro en nieuwere modellen,
  • De 2019 Mac Pro en nieuwere modellen,
  • De Mac Studio uit 2022 en recentere modellen,
  • De Mac mini van 2019 en nieuwere modellen.

Kan uw model niet worden bijgewerkt? iTakecare is de probleemloze manier om uw IT-apparatuur te vernieuwen!

De aankondiging van een WOW-ruimtecomputer ÔşÉ

Nee, we gaan de naam van Elon Musk niet in verband brengen met deze alinea. Maar blijf, er is genoeg om over te dromen. "Deze dag markeert het begin van een nieuw computertijdperk".. Apple heeft zijn mixed reality-headset, de Vision Pro, officieel onthuld tijdens WWDC 2023. 

In een sfeer die het merk waardig is, met een elegant, futuristisch ontwerp, biedt de headset een meeslepende entertainmentervaring waarbij de ogen, handen en stem van de gebruiker de interactiemiddelen zijn.

Bron: Apple


Een computer die zich gewoon in je ruimte bevindt. Het zal compatibel zijn met iPhone- en iPad-toepassingen. Volgens de eerste testers is de b├Ętaversie al... Verrassend! We zijn uit de science fiction en in de realiteit.

Dit zijn slechts enkele van de baanbrekende functies:

  • Onbeperkte ruimte voor Apps: De enige beperking wordt ruimte.
  • Foto's en video's in de ruimte om herinneringen op een geheel nieuwe manier opnieuw te beleven.
  • Samenwerking via Facetime voor een ruimteoverschrijdende presentatie.

Apple heeft het weer voor elkaar. De technologie blijft ons verbazen. Oh ja, voor de goede orde: de Vision Pro zou begin 2024 beschikbaar moeten zijn.

Wat zegt dit over de iPhone?

Met iOS 17 wil Apple "de iPhone persoonlijker en intuïtiever maken". Communiceren, delen en typen zullen allemaal sterk verbeterd worden! 

Contactformulieren kunnen worden aangepast.

Bron: Apple

Met Live Voicemail kun je live het bericht lezen dat door je correspondent op je voicemail is achtergelaten.

Bron: Apple

De berichtenapplicatie verandert van ontwerp met de komst van nieuwe stickers!

Bron: Apple

Airdrop zal nieuwe functies toevoegen. NameDrop maakt het mogelijk om content of muziek te delen of een gezamenlijke activiteit te starten door twee iPhones samen te brengen.

Bron: Apple

De app die ons in het oog springt? Journaal!

Deze nieuwe applicatie moedigt gebruikers aan om een soort welzijnsdagboek bij te houden. Een leersysteem zal het mogelijk maken om aanbevelingen te doen op basis van het individu. Beveiliging en end-to-end encryptie zijn natuurlijk inbegrepen om de privacy te beschermen.

Nog een laatste verrassing: iOS 17 Beta-versies beschikbaar voor iedereen!

Dit jaar heeft Apple aangekondigd dat niet alleen ontwikkelaars toegang krijgen tot b├Ętaversies. Je kunt deze functies dus binnenkort testen.

iTakecare helpt je Apple producten te ontdekken

Het is veel om te verwerken, nietwaar? Als je een bedrijf bent en je vraagt je af hoe je toegang kunt krijgen tot al deze nieuwe producten en updates zonder je budget op te blazen, dan is iTakecare er voor jou.

We bieden een abonnement om bedrijven uit te rusten met de nieuwste generatie professionele apparatuur, nieuw of gereviseerd (klasse A en A+). Een ideaal concept om je cashflow te beheren en jezelf uit te rusten met de beste technologie.

Dus of je nu het nieuwe macOS Sonoma 14 wilt uitproberen of wilt profiteren van iOS 17, iTakecare lijkt de ideale partner om op de hoogte te blijven van de laatste technologische innovaties van Apple.

Geïnteresseerd? Bezoek onze catalogus.

Tijd om te verteren, WWDC 2023 was Apple waardig

Apple's WWDC 2023 werd gekenmerkt door een aantal belangrijke aankondigingen. 

De onthulling van het nieuwe besturingssysteem macOS 14 Sonoma, dat een heleboel nieuwe functies met zich meebrengt, waaronder de terugkeer van widgets, belangrijke verbeteringen aan Safari en een krachtige modus voor het delen van schermen. Alleen Macs met een Apple chip komen echter in aanmerking voor deze update.

De volgende was de Vision Pro, een futuristische mixed reality-headset die een meeslepende entertainmentervaring biedt. Dit revolutionaire apparaat is compatibel met iPhone- en iPad-toepassingen en zal begin 2024 beschikbaar zijn.

Wat iOS 17 betreft, heeft Apple een aantal verbeteringen geïntroduceerd om de iPhone persoonlijker en intuïtiever te maken, met opvallende updates voor communicatie, delen en typen. Daarnaast is er een nieuwe app genaamd Journal geïntroduceerd, bedoeld om gebruikers aan te moedigen een soort welzijnsdagboek bij te houden.

Tot slot heeft Apple voor het eerst besloten om de toegang tot b├Ętaversies niet alleen open te stellen voor ontwikkelaars, maar voor alle gebruikers.┬á

Als u toegang wilt krijgen tot deze nieuwe functies en producten zonder dat dit ten koste gaat van uw budget, biedt iTakecare een abonnement waarmee bedrijven de nieuwste generatie professionele hardware kunnen aanschaffen, zowel nieuw als refurbished. Dit biedt een ideale mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste technologische innovaties van Apple en tegelijkertijd uw cashflow te behouden.

Dat is alles voor vandaag. Blijf kijken voor meer technische avonturen!

0
0
Uw verzoek
Uw verzoek is leegTerug naar de catalogus
Coupon toepassen